Nervy drásajúce VIDEO Koňa v cirkuse brutálne napadli tiger a lev! Pôvodne na ňom mali jazdiť...

NETKY.SK • 17 Január 2018, 12:09 • 2 min
Nervy drásajúce VIDEO Koňa v cirkuse brutálne napadli tiger a lev! Pôvodne na ňom mali jazdiť...

V jednom z čínskych cirkusov sa odohral príšerný incident, keď koňa počas vystúpenia zaútočili tiger a lev. Ich väznitelia pôvodne mali v pláne, aby šelmy na koni jazdili... kto by bol povedal, že to môže dopadnúť tragicky?

slovakia

left justify in out

Video nie je vhodné pre slabšie povahy. Úbohé zviera s dvoma šelmami zahryznutými v jeho tele dlho bojovalo. V niektorých momentoch to vyzeralo tak, že je už po ňom. Zamestnanci cirkusu tigra a leva bili bičmi a palicami. Napokon sa zvieratá podarilo oddeliť. Koník zdá sa ostal nažive, aj keď urtpel viaceré zranenia. Vo videu vidno napríklad jeho skrvavený krk.

 

 

Na čínskej sociálnej sieti Weibo sa strhol masový protest proti cirkusom a zneužívaniu zvierat v cirkusoch. "Zrušte cirkus! Toto je príliš kruté ako pre voľne žijúce zvieratá, tak pre domáce zvieratá!" napísal užívatel Joyemiao. Protestanti tiež vyzvali vládu, aby krutosť preskúmala.

 

Zamestnanec z Taiyang Circus, pán Xu, pre btime.com povedal, že šelmy mali a koni jazdiť. "Levy a tigre sú divé zvieratá.  Sú  lovci, to čo sa stalo je úplne normálne." Ďalej uviedol, že „zamestnanci neboli v ohrození lebo šelmy boli v zajatí od útleho veku a boli zvyknuté“

 

Keith Guo z organizácie na ochranu zvierat PETA pre MailOnline objasnil, že klietka šelmy nikdy neskrotí a je to len otázka času, kým zaútočia na svojich utláčateľov. "Veľké mačky v cirkuse trpia duševne aj fyzicky každý deň. Na tréningoch aj počas vystupovania sú bité a mimo šou väznené v špinavých klietkach, kde môžu urobiť pár krokov dopredu a dozadu,“ dodal. Takéto podmienku odporujú spôsobu ich prirodzeného života ani väzenie od útleho veku ich inštinkty a potreby nezmení.

 

Škótsko a Írsko už nedávno zakázali zneužívanie divých zvierat v cirkusoch, pričom zvyšok Spojeného kráľovstva o tom intenzívne uvažuje. Snáď sa inšpiruje aj zvyšok sveta. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona