Nepríjemné prekvapenie v UFC, Slovák Klein nestačil na Triziana

NETKY.SK • 9 Máj 2021, 10:20 • 2 min
Nepríjemné prekvapenie v UFC, Slovák Klein nestačil na Triziana

Slovenskí fanúšikovia bojových športov s napätím očakávali, ako dopadne súboj nášho zástupcu Lajoša Kleina s Američanom Mikeom Trizianom v rámci podujatia UFC Fight Night/Vegas 26, ktoré sa uskutočnilo v noci zo soboty na nedeľu. Hoci bol rodák z Nových Zámkov favoritom, zápas sa napokon vyvíjal úplne inak.

slovakia

left justify in out

Rozbehnutý Klein vstupoval do zápasu so skvelou bilanciou, veď premožiteľa nespoznal v posledných ôsmich dueloch a v UFC sa uviedol dominantným víťazstvom nad Shaneom Youngom. Triziano však včera nastúpil do oktagonu dobre pripravený a slovenského bojovníka tesne porazil po troch kolách na body.

 

 

V tom prvom sme veľa vzrušenia nevideli, išlo skôr o oťukávanie oboch zápasníkov. Druhé kolo bolo o poznanie zaujímavejšie, Klein dokonca predviedol úspešný takedown a zdalo sa, že má zápas pod kontrolou. Zlom nastal na začiatku tretieho kola, keď inkasoval tvrdý úder, ktorý s jeho stratégiou viditeľne zamával. Následne ho Triziano zasypal ďalšími údermi, ktoré mu priniesli dôležité body a celkové víťazstvo. Na konci súboja dokonca zovrel Kleina do gilotíny, ktorú prerušil až záverečný gong.

 

 

„Cítim sa výborne. Som sám k sebe veľmi kritický, takže si myslím, že som mohol podať lepší výkon, lebo som s ním dokázal otriasť a mohol som ho ukončiť. Aspoň viem, na čom mám pracovať. Zápas si ešte pozriem, pretože potrebujem odhaliť chyby. Pred súbojom som bol trochu nervózny, ale keď som vstúpil do klietky, opadlo to zo mňa,“ prezradil po zápase Triziano, ktorý kvôli zraneniam nezápasil dva roky.

 

K prehre sa vyjadril aj Attila Végh, hlavný tréner Kleina. „Z prehry si musí vziať pozitíva, posilní ho to. Teraz si dá 2-3 týždne oddych a vráti sa silnejší. Ďakujeme všetkým za podporu. Hlavu hore, ideme ďalej. Takýto je šport a MMA. Nemôžete ísť stále len hore,“ upokojil fanúšikov.

 

 

Klein utrpel v UFC vôbec prvú porážku a ide aj o premiérovú prehru zástupcu tzv. zlatej československej MMA generácie, keďže doteraz sa domácim zástupcom darilo. Pozitívom je, že išlo o napínavý súboj. Prezident UFC Dana White sa nedávno vyjadril, že Klein je zábavným typom bojovníka a jeho zápasy lahodia oku diváka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies