Nepríjemná plavba: Na luxusnej výletnej lodi sa nakazilo vyše 100 ľudí

NETKY.SK • 11 Apríl 2014, 10:47 • 2 min
Nepríjemná plavba: Na luxusnej výletnej lodi sa nakazilo vyše 100 ľudí

SAN FRANCISCO - Viac ako 100 ľudí sa infikovalo vysoko nákazlivým norovírom počas týždennej tichomorskej plavby luxusnej výletnej lode Crown Princess po kalifornských prístavoch. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Črevné ťažkosti a vracanie v dôsledku nákazy norovírom sa v priebehu plavby objavili u 104 pasažierov a 25 členov posádky, uviedla Karen Candyová, hovorkyňa spoločnosti Princess Cruises, ktorá loď vlastní. Plavidlo absolvovalo plánovanú zastávku v prístave v San Diegu a jej plavba sa skončí v sobotu v Los Angeles, odkiaľ loď pred necelým týždňom vyplávala. 

 

Candyová uviedla, že väčšina chorých sa z nákazy rýchlo zotavila, pričom 50 ľudí, u ktorých ešte existovalo nebezpečenstvo, že by mohli nákazu šíriť, bolo umiestnených do karantény vo svojich kajutách. Podľa Candyovej loď bude pokračovať v plavbe, pretože norovírom sa nakazili necelé tri percentá z vyše 3000 ľudí na palube.

 

Infekčná choroba vyvolaná norovírmi postihuje tráviaci trakt ľudí. Patrí medzi tzv. choroby špinavých rúk. Norovíry sú celosveto rozšírené vírusy s potenciálom rýchleho šírenia – sú teda  extrémne infekčné. Vyvolávajú akútne gastroenteritídy, infekčné ochorenia tráviaceho traktu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies