Nepriaznové počasie skomplikovalo dopravu v hlavnom meste

NETKY.SK • 25 Január 2015, 10:40 • 2 min
Nepriaznové počasie skomplikovalo dopravu v hlavnom meste

BRATISLAVA - Nepriaznivé počasie skomplikovalo dopravnú situáciu v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Niektoré linky MHD riadne nepremávajú. Zamestnanci Dopravného podniku Bratislava od rána čistia zastávky MHD, trate a vozovne. V pohotovosti sú výhybkári, robí sa čistenie koľajových výmen, v teréne sú pracovníci koľajových tratí. Informácie poskytla Zuzana Vachová z odboru marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava (DPB).
      

Komplikácie nastali na linke číslo 41, ktorá od 10.00 h nepremáva po svojej trase. Premáva len v úseku Búdková - Hroboňova obojsmerne z dôvodu nezjazdnej komunikácie Drotárska a Šafranová. Informuje o tom webová stránka DPB.
      

Krátko pred pol deviatou dnes prestala pre nezjazdnú cestu premávať linka číslo 203 na Kolibu. Okolo 10.00 h sa ju už podarilo obnoviť v plnom rozsahu. Vypadli aj linky číslo 44 a 147. "DPB spolupracuje s dispečingom magistrátu a požiadal o zabezpečenie sprejazdnenia komunikácií," uviedla Vachová.
      

Informovala, že DPB podnikol kroky na udržanie zjazdností tratí, zastávok MHD, vozovní a obratísk liniek MHD. V sobotu 24. januára linky premávali podľa Vachovej bez problémov a meškaní, problémy so zjazdnosťou komunikácií nastali až podvečer.

      

Po šiestej večer nahlásil nezjazdnú cestu vodič trolejbusu číslo 209, následne cestu posypali a odhrnuli. Trolejbusy linky číslo 209 boli istý čas odklonené. Problémy mali aj trolejbusy číslo 207 a 203. Približne pol hodinu nepremávali. Cesty boli posypané a odhrnuté.
      

Posypávať bolo treba aj vozovky na Kramároch, v Lamači, Dúbravke, Kolibe, Mudroňovej a v Devínskej Novej Vsi. Dispečing DPB situáciu na problémových úsekoch monitoroval počas celého večera. Po polnoci správca komunikácií vyhlásil celomestský posyp. Premávka liniek nočnej dopravy bola podľa Vachovej bez mimoriadnych udalostí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona