Nepriaznivé počasie spôsobilo na Ukrajine rozsiahly výpadok dodávok elektriny

NETKY.SK • 14 November 2016, 09:45 • 2 min
Nepriaznivé počasie spôsobilo na Ukrajine rozsiahly výpadok dodávok elektriny

KYJEV - V dôsledku nepriaznivého počasia sa bez dodávok elektrického prúdu ocitlo 988 obcí v 13 oblastiach Ukrajiny, informovala dnes agentúra Ukrinform s odvolaním sa na ministerstvo pre mimoriadne situácie.

slovakia

left justify in out

Od víkendu na Ukrajine výdatne sneží, fúka nárazový vietor a vytvára sa poľadovica. Najviac snehu (do 50 centimetrov) napadlo v oblasti Rivna, Ľvova, Ivano-Frankivska, Ternopiľu a Žytomyru. Z ciest v týchto oblastiach dočasne vylúčili nákladnú dopravu.

 

Havarijnú situáciu s prerušenými dodávkami elektriny odstraňuje 336 opravárenských tímov. Hasiči evidujú viac ako 250 výjazdov k uviaznutým autám a stromom popadaným na cesty. Na odstraňovaní následkov nepriaznivého počasia sa podieľa 4500 ľudí a 1500 kusov rôznej techniky.

 

Kvôli nepriaznivému počasie meškajú aj vlaky, a to najmä v Ľvovskej oblasti. Meškanie dosahuje od 30 minút do troch hodín.

 

Letiská na Ukrajine prijímajú a vypravujú lietadlá v obvyklom režime.

 

Morské prístavy sú pod sústavnou kontrolou, informovalo ministerstvo pre mimoriadne situácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies