Ministerstvo zahraničných vecí Sýrie odmietlo obvinenia Spojených štátov o chemických útokoch v Dúme

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 16:49 • 2 min
Ministerstvo zahraničných vecí Sýrie odmietlo obvinenia Spojených štátov o chemických útokoch v Dúme

MOSKVA - Na Sýrskom Ministerstve zahraničných vecí vyhlásili o pripravenosti poskytnúť dôkazy o tom, že chemické útoky plánovali teroristi. Informuje Life.ru.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahraničných vecí Sýrie odmietlo obvinenia Štátneho oddelenia USA v útokoch s použitím chemických zbraní vo Východnej Ghúte.

 

Podľa názoru ministerstva, sú obvinenia nejednoznačné, informuje agentúra SANA s odvolaním na vyhlásenie Ministerstva zahraničných vecí Sýrskej Arabskej republiky.
   

"Obvinenia z používania chemických zbraní sa stali nudným a nepresvedčivým príbehom, s výnimkou niektorých krajín, ktoré obchodujú s krvou civilistov a podporujú terorizmus v Sýrii," cituje vydanie vyhlášky Ministerstva zahraničia.
   

Na Ministerstve zahraničných vecí Sýrie sú presvedčení, že vyhlásenia o chemických útokoch sa používajú vždy, keď sýrska armáda dosiahne pokrok v boji proti teroristom.
   

Okrem toho, na oddelení informovali, že sýrska vláda upozorňovala, že teroristi plánovali použiť chemické látky v Ghúte. Navyše, táto informácia má aj dokumentárne potvrdenie.
   

Pripomeniem, že na Štátnom oddelení USA vyjadrili obavy v súvislosti s možným použitím chemických zbraní v sýrskej Dúme, v dôsledku čoho bolo údajne zabitých 40 ľudí a dalšie stovky ľudí bolo zranených.
   

Na Ministerstve obrany Ruska vyvrátili toto tvrdenie a na Ministerstve zahraničných vecí Ruskej federácie to považujú za "informačné vhadzovanie". V Štátnej dume usúdili, že Washington použil "klamstvá o chemických útokoch" aby zvrhol režim prezidenta Bašara Asada.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies