Nepredkladáme programové vyhlásenie radikálnych reforiem

NETKY.SK • 29 Júl 2010, 07:42 • 2 min
Nepredkladáme programové vyhlásenie radikálnych reforiem

Nepredkladáme programové vyhlásenie radikálnych reforiem - Politika Súčasná vláda nepredkladá na schválenie Národnej rady (NR) SR programové vyhlásenie radikálnych reforiem. Reformy sa nespúšťajú pre reformy, vyhlásila dnes premiérka Iveta Radičová na tla

slovakia

left justify in out

Súčasná vláda nepredkladá na schválenie Národnej rady (NR) SR programové vyhlásenie radikálnych reforiem. "Reformy sa nespúšťajú pre reformy," vyhlásila dnes premiérka Iveta Radičová na tlačovej konferencii po tom, ako vláda jednomyseľne vyhlásenie odobrila.
Tento program podľa nej realisticky reaguje na sociálnu situáciu občanov a ekonomickú situáciu SR. Zároveň rozkladá zodpovednosť za problémy na všetky subjekty, ktoré majú možnosť zefektívniť svoju činnosť a majú niesť svoj podiel zodpovednosti na tom, "aby sme vedeli čo najlepšie riešiť dopad hospodárskej krízy".
Zdôraznila, že kabinet tak odmieta prenášať celú ťarchu riešení na plecia občanov. Existujúce problémy chce riešiť postupnými opatreniami a nie šokovou terapiou. Dodala, že vyhlásenie je v súlade s predvolebnou agendou a aj s návrhmi predkladanými počas kampane.
"Keď sa nám bude dariť napĺňať programové vyhlásenie vlády tak, ako je vnútorne štruktúrované, tak môžeme dosiahnuť zlepšenie súčasnej situácie," podčiarkla a zároveň upozornila členov vlády, že žiadny rezort nebude úspešný, pokiaľ sa nebude dariť iným rezortom a iným sféram. "Dúfam, že navzájom sa podporujúc úspešne naplníme programové vyhlásenie vlády," konštatovala s tým, že to bolo dnes schválené iba s drobnými formulačnými zmenami.
Dotýka sa piatich hlavných okruhov, ktorými je prosperujúci štát a s tým súvisiaci ekonomický rast. Zvyšovaniu dôveryhodnosti jednotlivých inštitúcií štátnej a verejnej správy sa venuje časť, týkajúca sa demokratického štátu. Zahŕňa opatrenia na znižovanie korupcie a klientelizmu či zmeny vo verejnom obstarávaní.
Zlepšeniu systému a dostupnosti verejných, sociálnych služieb a zdravotnej starostlivosti či podmienok pre rodiny sa zaoberá okruh štát občanom a pre občanov. Ďalšou oblasťou je bezpečnosť a ochrana občanov, ktorá kladie dôraz na posilnenie istôt a ochrany ľudí napríklad cez reformu súdnictva. Kabinet venoval veľkú pozornosť aj zmenám v rezorte pôdohospodárstva, ochrane vôd a lesov spolu s posilnením ochrany životného prostredia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies