Neporazený kráľ MMA presedlal na futbal. Nurmagomedov bude hrať v tretej lige!

NETKY.SK • 14 August 2021, 11:26 • 2 min
Neporazený kráľ MMA presedlal na futbal. Nurmagomedov bude hrať v tretej lige!

MACHAČKALA – Väčšina bojovníkov sa po skončení kariéry venuje rôznym exhibičným zápasom, ktoré im aj na dôchodku dokážu zaručiť slušný príjem. To však nie je prípad Khabiba Nurmagomedova, ktorý po pokorení sveta MMA zatúžil po novej výzve.

slovakia

left justify in out

Dagestanský orol na zmiešané bojové umenia úplne nezanevrel, pretože sa stal trénerom niekoľkých ruských bojovníkov. Už dlhšie sa ale pohrával s myšlienkou vyskúšať si dráhu profesionálneho futbalistu. Server RT Sport najnovšie priniesol informácie o tom, že niekdajší šampión UFC v ľahkej váhe podpísal zmluvu s FC Legion Dynamo, ktorý sídli v hlavnom meste Dagestanu Machačkale a v súčasnosti pôsobí v tretej najvyššej ruskej súťaži.

 

img

 

„Podpísať Khabiba som chcel už nejaký čas. Urobil som potrebné kroky, aby sa to podarilo. Po jeho príspevku na Instagrame, v ktorom nás spomenul a povedal, že potrebuje, aby sme ho motivovali, mi okamžite napadlo ponúknuť mu zmluvu. Svoj prvý profesionálny zápas odohrá vo svojej rodnej republike, na štadióne Dynama v Machačkale, pretože Khabib je hrdinom Dagestanu,“ uviedol prezident klubu Šamil Lakhiyalov.

 

Zatiaľ nie je známe, kedy sa Nurmagomedov objaví v súťažnom zápase, pre klub to ale s určitosťou bude skvelá reklama, pretože bojovník patrí medzi najznámejších športovcov sveta. V mužstve by mal hrať na poste útočníka.

 

 

Nurmagomedov zamieril do spoločnosti Ultimate Fighting Championship v roku 2011 bez jedinej prehry a premožiteľa nenašiel ani počas deviatich rokov v oktagone. Jeho posledným zápasom ostáva súboj s Justinom Gaethjem z októbra minulého roka, po ktorom ukončil kariéru. Dôvodom bola smrť jeho otca a trénera v jednej osobe. Khabib svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že sľúbil svojej matke, že bez otca po boku už bojovať nebude.

 

Bojovník tak ukončil svoje pôsobenie s obdivuhodnou bilanciou 29 – 0 a hoci sa prezident UFC Dana White snažil Nurmagomedova presvedčiť, aby absolvoval ešte aspoň jeden súboj a zaokrúhlil rekord na 30 – 0, jeho rozhodnutie nezmenil.

 

 

„O návrate som nikdy neuvažoval. Dana ale považoval moje vyhlásenie o odchode za dočasné. Ja som však naozaj odišiel do dôchodku po svojom poslednom zápase. Je to veľmi vtipné. Dana mi prezradil, že keď zverejnil príspevok o mojom konci, niekto mu napísal, že som predsa skončil minulý rok. Niekoľkokrát sme o tom diskutovali,“ prezradil v minulosti serveru MMA Fighting. Na Nurmagomedova tak čaká ďalšia etapa kariéry v podobe zápolenia na trávniku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies