Nepomohli ani nové dresy! Reakcie trénera Ramsayho a hráčov na vysokú prehru so Švédmi

NETKY.SK • 6 Apríl 2018, 09:22 • 2 min
Nepomohli ani nové dresy! Reakcie trénera Ramsayho a hráčov na vysokú prehru so Švédmi

Norrköping - Slovenská hokejová reprezentácia vstúpila do záverečnej prípravy na majstrovstvá sveta vo štvrtok prehrou v Norrköpingu s domácim Švédskom 3:6. Na zápas proti Švédsku nastúpili zverenci Craiga Ramsayho v nových dresoch a s omladeným kádrom.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Craiga Ramsayho prehrávali od 8. minúty po presilovkovom góle Carla Klingberga, no záver prvej tretiny patril im a vďaka prvému reprezentačnému gólu Juraja Valacha a ďalšiemu z hokejky Martina Bakoša išli do vedenia 2:1. Druhá časť im však absolútne nevyšla, Klingberg skompletizoval hetrik, skórovali Cehlin, Zackrisson aj Almquist a domáci razom viedli 6:2. V treťom dejstve už iba znížil na 3:6 Michel Miklík.

 

Slovenskí hokejisti si tak nevylepšili vzájomnú bilanciu so Švédmi, z 35 duelov vyhrali desať, tri remizovali a 22 prehrali so skóre 80:112.

Slováci zohrajú odvetu s "tre kronor" v piatok o 18.30 h v Oskarshamne. Na budúci víkend ich čaká dvojzápas s Nemeckom v mestách Weisswasser a Drážďany.

 

Euro Hockey Challenge - štvrtok:

Švédsko - Slovensko 6:3 (1:2, 5:0, 0:1)

Góly: 8. Klingberg (Sundström), 23. Klingberg (Wikstrand, Pilut), 30. Klingberg (Lindqvist, Sundström), 33. Cehlin (Zackrisson, Wikstrand), 35. Zackrisson (Grundström, Cehlin), 36. Almquist (Norman, Klingberg) - 16. Valach (Krivošík, Svitana), 20. Bakoš (Hovorka), 48. Miklík (Nagy). Rozhodcovia: Harnebring, Holm - Nordlander, Jonsson (všetci Švéd.), vylúčení: 4:6, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, zmena: SR od 27. min bez zraneného Slobodu, 3122 divákov.

 

Švédsko: Hellberg - Pilut, Wikstrand, Nyberg, Almqvist, Andersson, Arnesson, Brännström, Ginning – Rödin, Zackrisson, Cehlin – Lindqvist, Sundström, Olofsson – Nygard, Asplund, Grundström – Klingberg, Ölund, Norman – Liss

Slovensko: Hrenák - Valach, Gernát, Grman, Trška, Bodák, Ďaloga, Sloboda, Fehérváry - Miklík, Buc, Nagy - Kudrna, Hovorka, Bakoš - Svitana, Krivošík, Šoltés - Štrauch, Šimun, Bondra

 

hlasy po zápase /zdroj: SZĽH/:

Craig Ramsay, tréner SR: "Stratili sme pokoj, mali sme veľa vylúčení a oni dali góly. Tie nejdú na hlavu brankára, dali jeden šťastný, ale to aj my. Zovreli nás v obrannom pásme, mali sme príliš dlhé striedania a z toho plynuli aj vylúčenia. To nemôžeme dopustiť, musíme hrať tak, ako sme hrali v tretej tretine a z časti aj v prvej. Keď sme využívali našu rýchlosť, posielali sme puky do pásma a držali sme ich. Naši mladí hráči sa trochu trápili vo vlastnom pásme, musíme sa naučiť hrať bez puku. Mladíci sú často dobrí v hre s pukom, ale bez neho sa trápia."

 

Ladislav Nagy, útočník SR: "Myslím si, že v prvej a tretej tretine sme hrali super, ale v druhej sme si sami prehrali zápas. Nechali sme sa veľa vylučovať a prestali sme korčuľovať, neviem, čo sa stalo... Určite si rozoberieme video a tréneri nás lepšie pripravia na zajtrajší zápas. Treba hrať celých 60 minút. Musíme hrať trochu pokojnejšie, viem, že chalani veľmi chcú a potom sa robia chyby. Treba sa upokojiť a hrať jednoduchšie. Do tretej tretiny sme si povedali, že to musíme zlepšiť a bolo to vidieť."

 

Martin Bakoš, útočník a strelec druhého gólu SR: "V prvej tretine to bolo celkom vyrovnané, ale druhú sme vôbec nezvládli. V tretej sme sa zase začali hýbať a korčuľovať. Myslím si, že takto máme šancu ich zdolať, ale musíme hrať celých 60 minút. Nemôžeme vypustiť jednu tretinu, musíme sa na to viac nachystať a najmä viac chcieť. Myslím si, že Hrenák pochytal veľa ďalších šancí, ale my sme mu v druhej tretine vôbec nepomohli."

 

Dávid Hrenák, brankár SR: "Myslím, že sme mali celkom dobrý začiatok, prvá a tretia tretina boli celkom dobré, ale zápas sa hrá celých 60 minút. Musíme hrať stále naplno a nerobiť také chyby, aké sme robili hlavne v druhej tretine. Dali sme im zbytočne veľa presiloviek a to rozhodlo. Ja som si to užil. Samozrejme, predstavoval som si, že to dopadne inak, ale zase mi to ukázalo, že musím oveľa viac trénovať a vo veľa veciach sa zlepšiť. Som rád za to, že mi to otvorilo oči."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies