Nepolepšiteľnému zlodejovi z Tisovca potvrdili nepodmienečný trest

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 15:49 • 2 min
Nepolepšiteľnému zlodejovi z Tisovca potvrdili nepodmienečný trest

BANSKÁ BYSTRICA – Nepodmienečný trest odňatia slobody päť a pol roka za opakované krádeže potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 34-ročného zlodeja Mariána Manicu z Tisovca.

slovakia

left justify in out

V minulosti už deväťkrát trestaný Manica spáchal dvanásť krádeží vlámaním do chát v okolí Tisovca v lete minulého roku. Kradol potraviny, alkohol, kávu, cigarety, zaváraniny a v jednom prípade i liek Ibalgin. Pri vlámaniach používal sekeru, krompáč či iné predmety a chatárom spôsobil vyššiu škodu poškodením dverí, či okeníc, ako krádežou vecí. Do niektorých chát sa vlámal aj dva razy a v jednej aj prespal. Manica tým spáchal zločin krádeže a trestný čin porušovania domovej slobody.

Na Okresnom súde v Rimavskej Sobote Manica vinu priznal. Senát priznanie akceptoval, ale zohľadnil aj predošlé odsúdenia a uložil mu úhrnný trest odňatia slobody vo výmere päť a pol roka. Manicovi sa to zdalo príliš prísne a odvolal sa, ale Krajský súd mu nevyhovel.

Odsúdený Manica je povinný nahradiť okradnutým občanom spôsobenú škodu viac ako 490 eur. Jedného z poškodených Tisovčanov s jeho zvyškom nároku na náhradu škody súd odkázal na civilný proces.

Predseda senátu hneď nariadil aj výkon trestu. Ten si Manica odpyká v ústave so stredným stupňom stráženia, pretože v posledných desiatich rokoch bol vo výkone trestu za úmyselný trestný čin. Naposledy si v roku 2015 "odsedel" poldruharočný trest tiež za krádeže.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona