Nepokoje zasiahli po Londýne a Birminghame aj Liverpool

NETKY.SK • 9 August 2011, 10:30 • 2 min
Nepokoje zasiahli po Londýne a Birminghame aj Liverpool

Nepokoje zasiahli po Londýne a Birminghame aj Liverpool - Krimi Násilnosti a rabovanie mládeže v Británii sa po Londýne a Birminghame rozšírili do tretieho mesta, Liverpoolu, informovala dnes britská polícia. Liverpoolska polícia musela reagovať na rad iz

slovakia

left justify in out

img

Násilnosti a rabovanie mládeže v Británii sa po Londýne a Birminghame rozšírili do tretieho mesta, Liverpoolu, informovala dnes britská polícia.
      Liverpoolska polícia musela reagovať na "rad izolovaných výtržností", vrátane zapálených automobilov a útokov na budovy v južnej časti mesta.
      V Londýne, kde prvá vlna násilností vypukla v sobotu v noci, sa výtržnosti medzičasom rozšírili do ďalších častí mesta.
      V stredoanglickom Birminghame polícia potvrdila, že zatkla vyše 30 ľudí po tom, ako zaútočili na obchody v obchodnej štvrti.
      V Londýne počas dnešnej noci (z pondelka na utorok) horeli obchody aj autá. Hlavné mesto, ktoré bude o rok hostiť letné olympijské hry, prežíva už tretiu nepokojnú noc.
      Násilnosti už zasiahli aj juh Londýna, vrátane jedného z najživších železničných uzlov Clapham Junction, mestskej časti Woolwich na juhovýchode metropoly a oblasti Ealingu na západe mesta.
      V Croydone na južnom predmestí Londýna mladí útočníci podpálili niekoľko budov, podobne ako budovy a autá na iných miestach v Londýne. Zábery z toho priniesla televízia.
      Úrad vlády informoval, že premiér David Cameron prerušil rodinnú dovolenku v Taliansku a vracia sa do Londýna, kde dnes bude viesť krízové zasadnutie bezpečnostnej rady vlády.

Zdroj: TASR/Reuters, Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies