Nepokoje v utečeneckom tábore pri Solúne si vyžiadali šesť zranených

NETKY.SK • 7 Máj 2018, 12:25 • 2 min
Nepokoje v utečeneckom tábore pri Solúne si vyžiadali šesť zranených

SOLÚN - Šesť ľudí utrpelo zranenia a štyroch ďalších zatkli po nepokojoch, ku ktorým došlo v noci na pondelok v utečeneckom tábore blízko severogréckeho mesta Solún. Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Polícia v pondelok uviedla, že do trojhodinových potýčok v tábore Lagkadikia sa zapojilo zhruba 250 ľudí. Spor podľa všetkého vypukol po tom, čo skupina Sýrčanov obvinila skupinu Alžírčanov, že obťažovali sýrsku ženu. Zrážky sa rýchlo rozšírili po celom tábore a ich účastníci mali nože a drevené dosky.

 

Zvýšenie počtu prichádzajúcich utečencov a ďalších migrantov pozdĺž severovýchodnej hranice Grécka s Tureckom viedlo k preplneniu táborov na severe Grécka. Samotná Lagkadikia má v súčasnosti pôvodnú kapacitu 360 ľudí prekročenú o 250 osôb. Noví prichádzajúci sú ubytovaní v kanceláriách a ďalších spoločenských priestoroch tábora a spia na zemi, podotýka AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies