Nepokoje v Thajsku pokračujú: Demonštranti obsadili ďalšie ministerstvá

NETKY.SK • 26 November 2013, 08:03 • 2 min
Nepokoje v Thajsku pokračujú: Demonštranti obsadili ďalšie ministerstvá

BANGKOK - Demonštrantom v Thajsku sa v utorok podarilo obsadiť sídla ďalších ministerstiev v rámci protestov proti vláde premiérky Jingluck Šinawatrovej. Aktivisti vtrhli do budov rezortov vnútra, poľnohospodárstva, dopravy a športu a turizmu.

slovakia

left justify in out

Tamojší zamestnanci pred nimi utiekli po tom, ako im protestujúci dali hodinové ultimátum na vyprázdnenie priestorov. Demonštranti ešte deň predtým obsadili aj ministerstvá financií a zahraničných vecí.

Súčasné demonštrácie v thajskom hlavnom meste Bangkok sú najmasovejšie od roku 2010, keď do ulíc vyšli státisíce Thajčanov. Krvavé zrážky si vtedy vyžiadali viac ako 90 civilných obetí. Protesty proti vláde sa začali ešte cez víkend a vyvolal ich návrh kontroverznej legislatívy, ktorá by umožnila Šinawatrovej bratovi a bývalému premiérovi Thaksinovi návrat do krajiny. V roku 2006 ho v rámci puču zvrhla armáda a odvtedy žije v exile. Thajský súd ho už dávnejšie odsúdil za korupciu a zneužívanie právomocí.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies