Nepokoje v rómskej osade v Michalovciach riešili varovnými výstrelmi

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 17:51 • 2 min
Nepokoje v rómskej osade v Michalovciach riešili varovnými výstrelmi

MICHALOVCE - Nepokoje, ku ktorým došlo v pondelok (29.7.) na Mlynskej ulici v Michalovciach, musela polícia riešiť aj pomocou varovných výstrelov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová s tým, že do hromadnej bitky v rómskej osade sa zapojili desiatky ľudí vyzbrojených palicami a rôznymi bodnými zbraňami.

slovakia

left justify in out

"Po príchode na miesto policajti zistili, že v osade dochádza k vzájomnému napádaniu dvoch skupín, približne 70 miestnych obyvateľov vyzbrojených bejzbalovými palicami, nožmi, sekerami a železnými tyčami, preto požiadali o ďalšie posily. Po ich príchode zainteresované osoby na opakované výzvy policajtov, aby upustili od svojho protiprávneho konania, nereagovali, vo svojom konaní pokračovali a začali sa fyzicky napádať a hádzať po sebe kamene, palice, sekery a podobne," konkretizovala Mésarová.

Ako ďalej uviedla, s cieľom zaistiť bezpečnosť, elimináciu hroziacich a pretrvávajúcich útokov, ako aj zabrániť výtržnostiam, adresovali policajti znepokojeným stranám slovné výzvy a následne po použití hrozby zbraňou, použili dva varovné výstrely do vzduchu, na základe čoho sa situácia v osade postupne upokojila. Muži zákona však osadu monitorovali aj v nasledujúcich hodinách spolu s príslušníkmi mestskej polície.

"Ešte v ten večer o 20.30 h došlo k opätovnému narušeniu verejného poriadku v osade, kde sa dve skupiny v počte 80 miestnych obyvateľov navzájom provokovali a hádzali po sebe rôzne predmety. Tentoraz policajti obnovili verejný poriadok bez použitia donucovacích prostriedkov," doplnila Mésarová s tým, že polícia situáciu v osade následne monitorovala celú noc. Ďalšie narušenia verejného poriadku však už na mieste nezaznamenala.

Pri použití donucovacích prostriedkov k zraneniu osôb nedošlo a ich použitie bolo vyhodnotené ako oprávnené a v súlade so zákonom, uviedla Mésarová na margo zásahu policajtov v Michalovciach. "V tejto súvislosti neboli zaznamenané vážnejšie zranenia zúčastnených osôb, policajti v Michalovciach prijali dve trestné oznámenia pre podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví a nebezpečného vyhrážania, taktiež jednu osobu predviedli na policajné oddelenie za účelom zistenia totožnosti."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona