Nepokoje v Londýne pokračujú; polícia zatkla viac ako 200 ľudí

NETKY.SK • 9 August 2011, 10:27 • 2 min
Nepokoje v Londýne pokračujú; polícia zatkla viac ako 200 ľudí

Nepokoje v Londýne pokračujú; polícia zatkla viac ako 200 ľudí

slovakia

left justify in out

img

Britská ministerka vnútra Theresa Mayová dnes oznámila, že počet osôb zatknutých v súvislosti s nepokojmi v Londýne dosiahol 215. Informovala o tom agentúra AP.
      Po troch dňoch výtržností a rabovania obžalovali 27 ľudí, dodala ministerka. Polícia uviedla, že pri stretoch utrpelo zranenia 35 policajtov.
      Násilnosti vypukli po tom, čo policajt vo štvrtok v Tottenhame na severe britskej metropoly zastrelil 29-ročného muža. Násilnosti sa medzičasom rozšírili do iných častí Londýna. Podľa niektorých názorov sú najhoršie londýnske násilnosti za viac ako 20 rokov dôsledkom vysokej nezamestnanosti medzi miestnymi obyvateľmi.
      Polícia a politici tvrdia, že ide o prácu skupiny kriminálnikov a násilnosti nie sú prejavom sociálneho napätia alebo zlyhania bezpečnostných zložiek pred olympijskými hrami, ktoré sa v Londýne uskutočnia v lete 2012.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies