Nepokoje v Hondurase pokračujú, demonštranti blokujú cesty

NETKY.SK • 21 Január 2018, 08:25 • 2 min
Nepokoje v Hondurase pokračujú, demonštranti blokujú cesty

TEGUCIGALPA - Nepokoje vypukli v sobotu uliciach Hondurasu po tom, ako demonštranti protestujúci proti opätovnému zvoleniu konzervatívneho prezidenta Juana Orlanda Hernándeza zablokovali na viacerých miestach krajiny cesty. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na miesta nepokojov prišli polícajti, aby odstránili zátarasy. Podľa polície boli štyria jej príslušníci pri stretoch s demonštrantami zranení, z toho jeden vážne. Najmenej sedem demonštrantov bolo zadržaných.

 

Bývalý honduraský prezident Manuel Zelaya podporil protesty v mene prezidentského kandidáta Salvadora Nasralla, ktorý tvrdí, že v novembrových voľbách došlo pri sčítaní hlasov k podvodu.

 

Hernández bol minulý mesiac napriek spornému prepočítavaniu hlasov vyhlásený za víťaza volieb. Opozícia plánuje v protestoch pokračovať aj počas jeho inaugurácie, ktorá sa má uskutočniť 27. januára.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona