Nepokoje pre černošského mladíka vo Fergusone pokračujú: Polícia opäť zasahovala proti protestujúcim!

NETKY.SK • 19 August 2014, 10:04 • 2 min
Nepokoje pre černošského mladíka vo Fergusone pokračujú: Polícia opäť zasahovala proti protestujúcim!

FERGUSON - Americká polícia v pondelok opäť zasiahla slzotvorným plynom a ohlušujúcimi granátmi proti demonštrantom v meste Ferguson v štáte Missouri, ktorým už niekoľko dní zmietajú rasové nepokoje po zastrelení černošského mladíka policajtom.

slovakia

left justify in out

Podľa svedkov boli protesty napäté, no bez väčších násilností. Guvernér Missouri Jay Nixon zrušil v pondelok v uliciach Fergusonu vyhlásený núdzový stav a zákaz nočného vychádzania potom, čo pre výbušnú situáciu povolali do mesta Národnú gardu. Jej nasadenie má zabrániť rabovaniu a vypaľovaniu obchodov, ktorých bol Ferguson v minulých dňoch svedkom.

 

Michael Brown prišiel o život 9. augusta na ulici vo Fergusone, kde ho zastrelil biely policajt Darren Wilson. Udalosť začala byť spájaná s rasizmom a viedla k násilným nepokojom. Polícia zverejnila zábery z obchodu, ktoré ukazujú, že Brown tesne pred incidentom kradol v obchode cigary a zastrašoval majiteľa obchodu. Hnev vyvolal najmä fakt, že mladík bol v čase incidentu neozbrojený. Pitva ukázala, že tínedžer mal v tele šesť strelných rán.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies