Nepokoje pokryli pozície ozbrojených síl Ukrajiny: Zaútočila "tretia sila"

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 06:00 • 2 min
Nepokoje pokryli pozície ozbrojených síl Ukrajiny: Zaútočila "tretia sila"

DONECK - Ukrajinská armáda na Donbase po sérii útokov v blízkosti Gorlovky, narazila na množstvo problémov. V posledných dňoch v niektorých kontrolovaných územiach ozbrojenými silami Ukrajiny v mestách na Donbase, sa konali spontánne protesty. Informuje RIA.ru.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia Avdeevky, Svetlodarska, Dzerzhinska a Novgorodskoho požadovali, aby ukrajinskí vojaci opustili ich obce a prestali používať obyvateľstvo ako "živý štít".
     

V reakcii na požiadavky pobúrených obyvateľov, vojaci ukrajinskej armády zaútočili na ľudí a zbili ich rukoveťami zbraní a kopali ich. 
     

Taktiež, zastupujúci "tretiu silu" na Donbase - partizáni, ako sa ukázalo, spôsobujú vážne škody ukrajinskej armáde. Podľa údajov bezpečnostnej služby Ukrajiny, na kontrolovaných územiach ozbrojenými silami Ukrajiny na Donbase, pôsobí niekoľko partizánskych oddelení.
     

Nedávno partizáni zaútočili a vyhodili do vzduchu dve vojenské vozidla v blízkosti Dzeržinskeho. Vo štvrtok vyhodili do vzduchu ukrajinský tank v blízkosti Avdeevky v čase, keď ten smeroval na bombardovanie okrajov Donecku a dediny Spartak.

 

Zdroj už opravám nepodlieha, čo sa stalo s posádkou, nie je známe. Tiež sa informuje aj o iných "aktivitách" partizán v blízkosti Mariupoľa, ale podrobnosti sa zatiaľ nezverejňujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies