Nepokoje na Korzike, fanúšikovia zaútočili na policajnú stanicu v Bastii

NETKY.SK • 15 Február 2016, 10:26 • 2 min
Nepokoje na Korzike, fanúšikovia zaútočili na policajnú stanicu v Bastii

PARÍŽ - Približne sto ľudí v korzickom meste Bastia zaútočilo projektilmi a molotovými koktejlami na tamojšiu policajnú stanicu v reakcii na zatýkania po sobotňajšom futbalovom zápase medzi Stade de Reims a SC Bastia.

slovakia

left justify in out

Duel 26. kola francúzskej Ligue 1, v ktorom triumfovali hostia 1:0, poznačili výtržnosti fanúšikov. Pri potýčkach s políciou utrpel zranenie jeden z priaznivcov korzického mužstva. Podľa francúzskeho ministerstva vnútra zatkla polícia osem osôb.

 

Ako informovala agentúra AP, fanúšik Bastie utrpel počas násilných stretov zranenie oka, na ktoré nevidí. Podľa šéfa regionálnej správy Gillesa Simeoniho z radov korzických nacionalistov, ktorý sa odvoláva na očitých svedkov, je zranenie dôsledkom nezvyčajnej policajnej brutality. Priaznivci SC na ňu reagovali nedeľňajším útokom na miestnu policajnú stanicu, pri ktorom utrpel jeden z policajných príslušníkov zranenie hlavy. Minister vnútra vzápätí vyzval predstaviteľov Bastie, aby silnejšie zakročili voči ultra fanúšikom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies