Nepodmienečný trest za drogy a krádež

NETKY.SK • 12 November 2014, 13:37 • 2 min
Nepodmienečný trest za drogy a krádež

BANSKÁ BYSTRICA - Trest päť rokov odňatia slobody nepodmienečne za drogy a krádež uložil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 28-ročného Erika Štefana z Bušiniec v okrese Veľký Krtíš.

slovakia

left justify in out

U Erika policajti zaistili vrecko s marihuanou, z ktorej bolo možné vyrobiť tridsať bežných jednorazových dávok. Krádež spáchal s kamarátom Tiborom, s ktorým sa vlámali do pohostinstva v obci Kováčovce v okrese Veľký Krtíš. Chceli ukradnúť alkohol, cigarety, sladkosti a peniaze, ale pri čine ich chytili policajti. Majiteľovi však poškodili zariadenie za dvesto eur. Prvý trest za vlámanie dostal Erik okamžite, pretože pri zadržiavaní ho pohrýzol policajný pes. 

 

Okresný súd vo Veľkom Krtíši uznal Erika vinného a uložil mu nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere šesť rokov a osem mesiacov. Erik sa odvolal s tým, že drogy neprechovával a za krádež je trest neprimerane prísny. Odvolací senát mu vyhovel iba čiastočne, keď mu trest znížil na päť rokov odňatia slobody vzhľadom na malé množstvo drog. Erik si trest odpyká v ústave so stredným stupňom stráženia, pretože v minulosti už bol trestaný. Znalci u Erika zistili závislosť na drogách, prvostupňový súd mu uložil aj povinnosť absolvovať protitoxikomanické liečenie ambulantnou formou. Odvolací súd tento výrok ponechal v platnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies