Nepodmienečné tresty za obchod s marihuanou

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 15:30 • 2 min
Nepodmienečné tresty za obchod s marihuanou

BANSKÁ BYSTRICA – Nepodmienečné tresty odňatia slobody potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici za drogový zločin pre dvoch mužov z obce Gemerský Jablonec v okrese Rimavská Sobota. Pre 27-ročného Ladislava Galamba to znamená päť a pol roka a pre jeho komplica 30–ročného Štefana Lazsíka päť rokov vo väzení so stredným stupňom stráženia.

slovakia

left justify in out

Galamb i Lazsík v rokoch 2013 a 2014 kupovali od neznámych osôb drogu marihuana a následne ju predávali mladistvým užívateľom v rodnej obci, ale aj v Hajnáčke a vo Fiľakove. Drogu predávali za dve, päť a desať eur mladým ľuďom, hoci vedeli, že nemajú ešte 18 rokov. Drogu našli policajti v aute, v ktorom sa obaja díleri prevážali v marci 2014, ale semiačka rastliny rodu Canabis a stopy po tomto rastlinnom materiáli sa našli aj pri domovej prehliadke v mieste Galambovho trvalého bydliska.


Okresný súd v Rimavskej Sobote uznal Galamba a Lazsíka za vinných z obzvlášť závažného drogového zločinu a vymeral im nepodmienečné tresty 5,5 roka a päť rokov. Voči verdiktu sa odvolali obaja obžalovaní i prokurátor. Díleri tvrdili, že sú nevinní a prokurátor žiadal prísnejšie tresty. Odvolací súd im nevyhovel a prvostupňový verdikt potvrdil. Predseda senátu hneď nariadil aj výkon trestu.


Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies