Nepočúvajte nemoslimských doktorov, radilo moslimské rádio poslucháčom

NETKY.SK • 21 December 2017, 18:38 • 2 min
Nepočúvajte nemoslimských doktorov, radilo moslimské rádio poslucháčom

Moslimská rozhlasová stanica v Británii, ktorá doporučovala svojim poslucháčom ignorovať rady nemoslimských lekárov, porušila pravidlá vysielania. Žiadny moslimský doktor by diabetikovi nenakázal jesť v čase pôstu, radil moslimský učenec.

slovakia

left justify in out

Britský kontrolný orgán pre rádiá a televízie Ofcom zistil, že nottinghamské rádio Dawn porušilo dve pravidlá: Vysielalo urážlivé komentáre voči nemoslimom a dalo poslucháčom potenciálne nebezpečné lekárske rady, píše server Stredoevropan.cz.  Počas vysielania v jazyku Paňdžáb náboženský učenec, alebo mufti, dal radu volajúcemu diabetikovi, aby nepočúval nemoslimských doktorov, ktorí mu radia, aby sa na dlhší čas vyhol pôstu.

 

"Pokiaľ je to nemoslimský lekár, kto dáva takéto doporučenia, jeho rada nemá žiadnu váhu. Nie je vôbec dôležitá," povedal. "Poriadny moslimský doktor , ktorý je nábožný, vám zle neporadí," dodal. 

 

"Podľa názoru Ofcomu takéto doporučenie mohlo diabetikovi spôsobiť potenciálne vážne poškodenie zdravia. Či už z dôvodu neliečenia sa, pretože jeho doktor nebol praktikujúci moslim, alebo z dôvodu spochybnenia legitímneho lekárskeho doporučenia," píše sa v rozhodnutí, kde sa tiež spomína, že mufti nepovedal, či má lekárske vzdelanie.

 

Vlastníci stanice sa za program ospravedlnili. Nebolo vraj ich zámerom nabádať poslucháčov, aby nevyhľadávali riadnu lekársku starostlivosť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies