Nepočujúci futbalový tím sa odvolal proti vypadnutiu: Nepočuli hvizd rozhodcu

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 16:15 • 2 min
Nepočujúci futbalový tím sa odvolal proti vypadnutiu: Nepočuli hvizd rozhodcu

BIRMINGHAM – Amatérsky futbalový tím zložený čisto z nepočujúcich hráčov sa chce odvolať proti vypadnutiu zo súťaže, pretože nepočuli hvizd rozhodcu počas zápasov.

slovakia

left justify in out

Futbalový tím Birmingham Deaf FC prehral v miestnej lige 25 z 26 zápasov, v ktorých inkasovali až 164 gólov a skončil na samotnom dne tabuľky. Klub, ktorý bol založený ešte v roku 1921 a takmer všetci hráči sú nepočujúci, viní zo všetkého rozhodcov.

 

img

 

„Rozhodcovia sú povinní mávať vlajkou a zároveň pískať na píšťalku,“ povedal predstaviteľ klubu Guy Whieldon. „Väčšina rozhodcov zabudne mávať alebo jednoducho odmietajú používať vlajku. Tak sa stáva, že rozhodca zapískaním zastaví hru avšak hráči hrajú ďalej.“

 

Birmingham Deaf FC v tejto sezóne už dostal penalizáciu vo forme odpočítaných deviatich bodov za to, že nenastúpili na zápas na protest a stal sa historicky prvým tímom, ktorý skončil sezónu so záporným ziskom bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona