Neplatiči v Brezne si dlh za komunálny odpad môžu odpracovať

NETKY.SK • 24 August 2017, 06:00 • 2 min
Neplatiči v Brezne si dlh za komunálny odpad môžu odpracovať

BANSKÁ BYSTRICA – Mestu Brezno dlžia neplatiči za komunálny odpad takmer 300-tisíc eur. Samospráva sa tento dlh snaží znížiť aj tým, že si dlžníci môžu svoje nedoplatky za smeti odpracovať. Radnica chce takto podľa oficiálnej internetovej stránky mesta do mestskej pokladnice získať aspoň časť z peňazí, ktoré inak ostanú visieť medzi dlhmi.

slovakia

left justify in out

Mesto neplatičom zaslalo list do vlastných rúk, v ktorom im ponúklo možnosť dlh si odpracovať. Ako informoval vedúci ekonomického oddelenia mestského úradu v Brezne Vladimír Grlický, upovedomili tak 40 dlžníkov poplatku za komunálny odpad, ktorí mestu dlhujú viac ako 500 eur. „Zo štyridsiatich obyvateľov zareagovali na našu ponuku len traja, s ktorými sme spísali dohody o pracovnej činnosti. U dlžníkov, ktorí ponuku neprijali, budeme postupovať v zmysle našej vnútornej smernice a dlh postúpime súdnemu exekútorovi,“ informoval Grlický.

Dlžníci budú vykonávať pomocné práce pod dohľadom technických služieb, ako zametanie, hrabanie, alebo upratovanie po kosení. Odrobia tak desať hodín týždenne. Radnica k takémuto opatreniu pristúpila na základe skúseností z iných miest. „Všetko funguje na báze dobrovoľnosti, ako z pohľadu uzavretia dohody o pracovnej činnosti, tak aj z pohľadu splácania dlhu, kde súhlasia s tým, že 50 percent zarobenej mzdy pôjde na splátku dlhu voči mestu,“ uviedol vedúci ekonomického oddelenia. Podľa jeho slov, v prípade, že dlžníci nebudú pracovať tak, ako sa zaviazali, dohodu s nimi mesto ukončí a dlh sa bude vymáhať cestou súdneho exekútora.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies