Neplánované opravy rušňov za 900.000 eur zaistí pre ZSSK Cargo štátna firma ZSSK

NETKY.SK • 28 Január 2016, 12:47 • 2 min
Neplánované opravy rušňov za 900.000 eur zaistí pre ZSSK Cargo štátna firma ZSSK

BRATISLAVA - Neplánované opravy a prevádzkové ošetrenia rušňov zabezpečí pre štátneho nákladného dopravcu Železničnú spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) tiež štátny, ale osobný dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK). A to za cenu 900.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výsledku obstarávania, ktorý bol zverejnený vo vestníku verejného obstarávania. Výber dodávateľa pritom prebiehal formou rokovacieho konania bez výzvy na súťaž. Výsledná cena za zákazku je rovnaká ako pôvodne odhadovaná cena. V roku 2012 sa totiž odpredali niektoré pracoviská ZSSK Cargo spoločnosti ZSSK, a to hlavné rušňové depo Bratislava, tiež pracoviská v Prievidzi, Nových Zámkoch, Košiciach, Humennom a Brezne.

 

A keďže ZSSK Cargo potrebuje zabezpečovať prevádzkyschopnosť všetkých rušňov 24 hodín denne, firma ZSSK je podľa spoločnosti jediná, ktorá má potrebné technické, technologické, personálne a dokumentačne vybavenie v odpredaných pracoviskách s prístupom na dopravné koľaje. "Žiadna iná spoločnosť nedokáže z technických dôvodov pokryť potrebu ZSSK Cargo na zabezpečenie opráv a prevádzkového ošetrenia všetkých hnacích dráhových vozidiel, len ZSSK," opísala spoločnosť vo vestníku.

 

V pondelok 25. januára bolo pritom vo vestníku zverejnené oznámenie, na základe ktorého zase naopak zaistí nižšie stupne údržby a opravy koľajových vozidiel pre štátneho osobného dopravcu - Železničnú spoločnosť Slovensko nákladný dopravca - Železničná spoločnosť Cargo Slovakia. A to za cenu 7 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona