Nepálsky premiér Koirála má rakovinu pľúc, rádioterapiu podstúpi v New Yorku

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 10:02 • 2 min
Nepálsky premiér Koirála má rakovinu pľúc, rádioterapiu podstúpi v New Yorku

KÁTHMANDU - Nepálsky premiér Sušil Koirála má rakovinu pľúc a začína s rádioterapiou v newyorskej nemocnici. Informovali o tom dnes nepálski predstavitelia, na ktorých sa odvolala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nepálsky minister informácií Minendra Ridžal uviedol, že lekári v newyorskom zdravotníckom zariadení Memorial Sloan Kettering Cancer Center (Stredisku Sloana a Ketteringa pre liečbu rakoviny) sú presvedčení, že nádory na Koirálových pľúcach sú v prvotnom štádiu a možno ich rýchlo vyliečiť.

 

Lekári majú podľa plánu začať s liečebnou metódou rádioterapiou už dnes a očakáva sa, že ju ukončia do dvoch týždňov.

 

Koirála sa stal premiérom vo februári. Stojí na čele koaličnej vlády po tom, čo jeho strana získala najviac kresiel v parlamente, ale nie väčšinu.

 

Koirála odletel do New Yorku na každoročnú lekársku prehliadku v nemocnici. Potom prišli správy o jeho chorobe, práve v čase, keď vláda musí schváliť štátny rozpočet ešte pred koncom fiškálneho roka, čo je 16. júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies