Nepálski reprezentanti ovplyvňovali zápasy, čelia obvineniam z korupcie a úplatkárstva

NETKY.SK • 16 Október 2015, 10:45 • 2 min
Nepálski reprezentanti ovplyvňovali zápasy, čelia obvineniam z korupcie a úplatkárstva

KATHMANDU - Nepálska futbalová asociácia (ANFA) suspendovala piatich bývalých a súčasných reprezentantov, ktorí sú podozriví z ovplyvňovania zápasov. Kapitána národného tímu Sagara Thapu a hráčov Sandipa Raia, Ritesha Thapu, Bikasha Singha a Anjana Chetriho zatkla v stredu polícia na základe obvinenia z korupcie a úplatkárstva.

slovakia

left justify in out

Všetci piati sa mali zapojiť do ovplyvňovania zápasov v roku 2008. Podľa policajných informácií spolupracovali so stávkarskými gangami v Malajzii. "Pri predbežnom vyšetrovaní hráčskych účtov sme našli spojenie medzi zmanipulovanými zápasmi v Malajzií a Singapure. Vyzerá to tak, že hráči boli zapletení do rozsiahlej siete skupín, ktoré ovplyvňovali zápasy v iných krajinách," píše sa v policajnej správe. "Informácia o zatknutí reprezentantov je veľmi vážna vec. Päticu hráčov sme až do vyšetrenia prípadu suspendovali zo všetkých futbalových aktivít," uviedol prezident ANFA Ganesh Thapa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona