Nepálskej vláde sa minuli stany

NETKY.SK • 3 Máj 2015, 09:59 • 2 min
Nepálskej vláde sa minuli stany

KÁTHMANDU - Nepál naďalej zápasí s následkami ničivého zemetrasenia, ktoré zasiahlo krajinu pred týždňom. Tamojšia vláda dnes oznámila, že sa jej minuli stany, ktoré rozdávala tým, čo pri prírodnej katastrofe stratili svoje domovy. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa ministerstva vnútra zemetrasenie zničilo alebo poškodilo viac než 300.000 domov v krajine. Otrasy pôdy s magnitúdou 7,8 v niektorých oblastiach premenili celé dediny na kopy ruín.

 

"Minuli sa nám stany. Vláda už nemá stany, ktoré by mohla rozdať ľuďom. Dúfame, že zajtra dostaneme 100.000 stanov," povedal hovorca ministerstva vnútra Laxmi Dhakal.

 

Ministerstvo zároveň upravilo oficiálny počet obetí zemetrasenia, ktorý najnovšie dosiahol 7040. Záchranári však pokračujú vo vyslobodzovaní mŕtvych tiel spod sutín najmä vo vidieckych oblastiach. Na záchranných prácach sa podieľa viac než 130.000 policajtov a vojakov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies