Nepál žiada o predĺženie misie českých záchranárov

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 11:05 • 2 min
Nepál žiada o predĺženie misie českých záchranárov

PRAHA/KÁTHMANDU - Českí záchranári, ktorí pomáhajú v Nepále po ničivom zemetrasení z 25. apríla, by mohli zostať v krajine dlhšie. Nepál totiž žiada o predĺženie ich misie o desať až 15 dní. Dnes o tom bude rozhodovať česká vláda, napísal spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

O žiadosti nepálskej strany informovala hovorkyňa hasičov Nicole Zaoralová. Česká vláda koncom apríla schválila uvoľnenie 20 miliónov korún na vyslanie lietadla so záchranármi na miesto katastrofy. V tíme je deväť lekárov a desať zdravotných sestier z Fakultnej nemocnice Brno, 14 pražských hasičov a jeden sprievodca.

 

Podľa pôvodného plánu mali záchranári v Nepále zostať dva týždne. V noci z piatka na sobotu, teda z 15. na 16. mája, by malo z Česka odletieť do Nepálu lietadlo s ďalšou humanitárnou pomocou, dodal portál Novinky.cz.

 

Nepál sa ešte stále spamätáva z ničivého aprílového zemetrasenia s magnitúdou 7,8, ktoré si vyžiadalo podľa najnovších údajov najmenej 8150 mŕtvych a takmer 20.000 ranených.

 

V utorok 12. mája však v Nepále zaznamenali ďalšie silné zemetrasenie s mangitúdou 7,4, ktoré zabilo najmenej 65 ľudí a zranilo približne 2000 osôb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies