Nepál začína v Káthmandu obnovu pamiatok poškodených pred rokom zemetrasením

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 12:13 • 2 min
Nepál začína v Káthmandu obnovu pamiatok poškodených pred rokom zemetrasením

KÁTHMANDU - Nepálsky premiér Khadga Prasád Olí oznámil dnes začatie obnovy pamiatkových objektov v hlavnom meste Káthmandu, ktoré presne pred rokom zasiahlo silné zemetrasenie.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP o tom informuje po tom, ako si Nepálčania v súlade s tradičným kalendárom ešte v nedeľu pripomenuli prvé výročie katastrofy z 25. apríla 2015.


Predseda vlády sa prišiel dnes pomodliť ku chrámu Anantapur zo 17. storočia, ktorý zostal po vlaňajšom zemetrasení poškodený, podobne ako aj vyše 600 iných historických stavieb v Nepále. Podľa Olího začnú okrem tohto chrámu obnovovať ďalšie tri pamiatkové objekty v Káthmandu.


Nepál zasiahlo vlani najsilnejšie zemetrasenie od roku 1934, ktoré spolu s následnými otrasmi po sebe zanechalo takmer 9000 mŕtvych. Milióny ľudí sú v dôsledku tejto katastrofy stále bez domova, keďže obnova zničených budov zatiaľ napreduje pomaly. Meškanie spôsobené politickými spormi je predmetom kritiky vzhľadom na skutočnosť, že vláda má od zahraničných darcov sľúbené pre tento účel financie v objeme 4,1 miliardy dolárov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona