Nepáči sa vám to? Facebook umožní vyjadriť aj negatívny postoj

NETKY.SK • 12 Február 2018, 17:00 • 2 min
Nepáči sa vám to? Facebook umožní vyjadriť aj negatívny postoj

...Bude to však trochu inak, než by sme čakali.

slovakia

left justify in out

Používatelia sociálnej siete Facebook, ktorá je známa práve špecifickou funkciou tlačidla „Páči sa mi“ alebo takzvaných „lajkov“, sa už dlhšie domáhajú novej funkcie, konkrétne možnosti označiť príspevok ako „Nepáči sa mi“. Pred dvoma rokmi sa možnosť vyjadriť názor k jednotlivým príspevkom inak ako komentárom k používateľom dostala prostredníctvom emotikonov pod statusmi. Príde teraz aj samostatné tlačidlo palca dole?

 

Zrejme nie. Facebook síce už testuje možnosť negatívneho označenia príspevkov, týka sa to však len komentárov pod príspevkami stránok, nie jednotlivcov. Funkciu nazvali downvote a jej úlohou je akési mapovanie a odhaľovanie nenávistných komentárov a publikovania nepravdivých informácii. Navyše, pokiaľ na tlačidlo kliknete, zbadá to len prevádzkovateľ danej stránky, teda nie ostatní používatelia a rovnako sa na základe toho nemení ani poradie príspevkov.

 

Po stlačení downvote sa vás stránka opýta, prečo ste sa rozhodli daný komentár takto označiť. Ponúkne možnosti "urážlivý", "zavádzajúci" či "mimo témy". Týmto spôsobom budú mať samotní používatelia možnosť pomáhať administrátorom v prevencii proti šíreniu nenávisti. Pokiaľ by sa táto metóda osvedčila, zavedú ju postupne do všetkých krajín sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies