Nepáči sa ti tvoja pracovná doba? V Holandsku by sa ti kvôli krátkemu pracovnému týždňu páčilo

NETKY.SK • 28 Február 2021, 15:40 • 2 min
Nepáči sa ti tvoja pracovná doba? V Holandsku by sa ti kvôli krátkemu pracovnému týždňu páčilo

Koľko hodín týždenne pracujú v Holandsku?

slovakia

left justify in out

Všeobecne platí, že pracovný čas zamestnanca na Slovensku je najviac 40 hodín týždenne. Priemerný týždenný pracovný čas zamestnanca vrátane práce nadčas nesmie prekročiť 48 hodín. Z uvedeného pravidla existujú určité výnimky súvisiace s rozvrhnutím pracovného času, charakterom práce, vekom zamestnanca. Ako by si sa cítil, keby ti povieme, že v Holandsku by ti stačilo zhruba 30 hodín? 

 

img


Nedávna infografika spoločnosti Bamboo HR prevzatá zo štatistík Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) ukázala, že krajina má najkratší pracovný týždeň na svete pre profesionálov v oblasti podnikania.  V Holandsku  ženy zvyčajne pracujú priemerne 25 hodín týždenne, zatiaľ čo muži pracujú "až" 34 hodín týždenne. Priemerne je to teda 29-hodinový pracovný týždeň, ktorý zväčša trvá iba 4 pracovné dni. 

 

img


Holandsko má takisto dosť vysokú mieru zamestnanosti 76%, takže získať prácu tam nie je až tak náročný akt. Naopak v Turecku a Kolumbii a majú najdlhšie pracovné týždne na svete, a to priemerne 48 hodín týždenne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona