Neovládateľná výletná loď Carnival Splendor dosiahla prístav v San Diegu

NETKY.SK • 12 November 2010, 08:24 • 2 min
Neovládateľná výletná loď Carnival Splendor dosiahla prístav v San Diegu

Neovládateľná výletná loď Carnival Splendor dosiahla prístav v San Diegu

slovakia

left justify in out

img

Neovládateľná výletná loď Carnival Splendor dnes dosiahla prístav v americkom San Diegu tri dni po tom, ako kvôli požiaru v strojovni ostala bez pohonu pri pobreží Mexika.
      Loď dlhú 290 metrov dotiahlo šesť remorkérov a sprevádzali ju člny americkej pobrežnej stráže. Predpokladá sa, že plavidlo potrebuje ďalšie dve hodiny na zakotvenie a potrvá istý čas, kým ju opustí takmer 4500 ľudí na palube.
      Cestujúci museli čakať v rade na sendviče a iné studené jedlo už od pondelka, keď loď na mexickej výletnej plavbe stratila elektrický prúd a prestala byť ovládateľná.
      Helikoptéry amerického námorníctva dopravili na Carnival Splendor tony potravín a zásob z lietadlovej lode, ktorú kvôli nehode presmerovali z vojenského cvičenia.
      Firma Carnival Cruise Lines z Miami, ktorej loď patrí, ju najprv plánovala dostať do mexického prístavu Ensenada - neďaleko od komplexu filmového štúdia, použitého pri výrobe filmu Titanic. Pasažierov potom chceli previezť do USA autobusmi. Potom sa rozhodlo, že pre ľudí bude pohodlnejšie cestovať loďou.
      Výletná loď vyplávala 7. novembra na týždennú plavbu pozdĺž mexického pobrežia Tichého oceánu. Mala mať zastávku v mestách Puerto Vallarta, Mazatlan a Cabo San Lucas. Carnival Splendor dali do prevádzky pred dvoma rokmi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies