Neonacista dal na Facebook Hitlera, dostal 18 mesiacov

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 16:50 • 2 min
Neonacista dal na Facebook Hitlera, dostal 18 mesiacov

VIEDEŇ - Rakúsky súd vo štvrtok poslal 29-ročného muža na 18 mesiacov do väzenia na zverejnenie fotografie nacistického vodcu Adolfa Hitlera na internetovej sociálnej sieti Facebook.

slovakia

left justify in out

Muž sa pred súdom v meste Feldkirch priznal, že na svojom konte publikoval Hitlerovu snímku spolu ďalšími zakázanými materiálmi vrátane svastiky, symbolu nemeckých nacistov. Podľa vlastných slov však nechcel oslavovať fašizmus, pričom údajne nevedel, že by jeho príspevky mohol niekto uvidieť. Súdu taktiež priznal, že pred viacerými rokmi bol aktívny v rámci krajne pravicovej scény. Neonacistovi, ktorý si na pojednávaní oblečením zakrýval tetovania, priťažil aj nález mnohých ďalších zakázaných materiálov nájdených v jeho dome.

Hitler sa dostal k moci v Nemecku v roku 1933. Krajinu zatiahol do najhoršej vojny v dejinách ľudstva a stál za vyvraždením miliónov Židov, Rómov a odporcov nacistického režimu. Pred obsadením Berlína sovietskou armádou spáchal vo svojom bunkri samovraždu. Jeho pozostatky sa nikdy nenašli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona