Neodkladajte malú potrebu, môžete si spôsobiť takéto problémy!

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 12:00 • 2 min
Neodkladajte malú potrebu, môžete si spôsobiť takéto problémy!

Zadržiavanie moču môže mať na váš organizmus veľmi neblahý dopad.

slovakia

left justify in out

Určite aj vy ste už aspoň raz vo svojom živote zažili tú nepríjemnú situáciu, kedy ste si potrebovali odskočiť, no z nejakého dôvodu to nebolo možné. Pokiaľ sa takéto momenty neopakujú príliš často, nie sme nijako vážnejšie ohrození, ak by sme ale z pohodlnosti močenie odkladali pravidelne, riskujeme nepríjemné zdravotné problémy.

 

Zrejme najkatastrofickejší scenár je práve prasknutie močového mechúra. Avšak je to skutočne raritná záležitosť. Mechúr totiž dokáže poňať naozaj veľké množstvo tekutiny a praskne len v krajnom prípade. Problémom ale je, že veľkou záťažou sa oslabujú jeho svaly, čo následne môže viesť k úniku moču, teda inkontinencii.

 

S nadmernou záťažou sliznice súvisí aj jej následná náchylnosť na infekcie. Pokiaľ sa teda často stáva, že „idete na doraz“, mali by ste na svojom správaní niečo zmeniť. Mohli by ste mať kvôli tomu väčší nábeh napríklad na zápaly močových ciest.

 

Ďalším, veľmi nepríjemným, problémom je vznik močových kameňov. Tie sa vytvárajú z rôznych látok, ktoré v mechúre kryštalizujú a následne sa vylučujú močom. Ak k tomu ale nedôjde, je nutný chirurgický zákrok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona