Neodbáča interpretácia tolerancie trochu z cesty? Verejnosť trápi modelku pre obyčajnú ženskú túžbu

NETKY.SK • 12 Január 2018, 19:48 • 2 min
Neodbáča interpretácia tolerancie trochu z cesty? Verejnosť trápi modelku pre obyčajnú ženskú túžbu

Americká modelka a herečka Emily Ratajkowski sa stala terčom slovných útokov a tvrdých výčitiek pre nevinný post na Instagrame. Každá žena túži po krásnych vlasoch a dokonca existuje príslovie, že: vlasy sú korunou krásy. Avšak po novom je už aj táto téma tabu.

slovakia

left justify in out

O vlasoch sa už nesmie hovoriť, lebo by to mohlo poškodiť tých, ktorí ich nemajú alebo nechcú mať dlhé a žiarivé.

 

Ratajkowski sa stala novou tvárou poprednej luxusnej značky vlasovej kozmetiky Kerastase. Pri tejto príležitosti zverejnila na Instagrame fotografiu s perfektným účesom a napísala k menu: "Vlasy sú základnou súčasťou krásy, ženskosti a identity. Som tak nadšená, že som novou tvárou @kerastase_official!"

 

Väčšina žien s ňou isto súhlasí. Modelku však okrem laijkov zaplavila aj vlna kritiky. Nahnevaní ľudia jej písali, že je necitlivá voči ľuďom, ktorí stratili vlasy kvôli chorobe alebo chemoterapii. "Niektorí ľudia trpia poruchami rastu vlasov, rakovinou alebo majú iné dôvody, prečo nemôžu / nechcú mať vlasy,“ napísal jeden užívateľ.

 

"Pred niekoľkými rokmi som stratila všetky vlasy kvôli chemoterapii. Vlasy NIKDY nikoho neurobia krásnym, je to tak obmedzené myslenie a neúctivé voči ľuďom, ktorí stratili vlasy, pričom nemali na výber," napísala iná pani.

 

Isto je hrozné a nespravodlivé, keď niekto kvôli chorobe príde o vlasy ale klamať si, že s nimi nevyzeráme lepšie alebo že ich nechceme, tiež nie je fér pre tých, ktorí ich majú a chcú sa z nich tešiť. Čo si myslíte vy?

 

Emily Ratajkowski si po niekoľkých hodinách radšej zmenila status, aby utíšila vášne: „Som tak nadšená, že som novou tvárou @kerastase_official! Teším sa na dni s peknými účesmi.“

 

img

 

K incidentu sa vyjadrila aj samotná značka Kerastase: "Dobrý deň, je nám to veľmi ľúto, nechceli sme titulkom nikomu ublížiť. Samozrejme krása nie je definovaná vašimi vlasmi, krása je niečo duchovnejšie, krása je postoj, ktorý pochádza z každého z nás. Naša nová múza Emily cíti, že jej vlasy sú spôsob, ako vyjadriť svoje vnútro. Ako povedala: Každý je jedinečne krásny svojim vlastným spôsobom a my súhlasíme. Ospravedlňujeme sa za nedorozumenie nášho predchádzajúceho titulku, pretože to vyzerá akoby sme urobili jednostranné vyhlásenie a zabudli na zvyšok mnohých iných variácií krásy. Úprimne ďakujeme za vašu spätnú väzbu, pretože prostredníctvom toho sa učíme každý deň."

 

 

Whose exceptional hair is this? Find out in just a few hours when we reveal the new face of #Kerastase...

Príspevok, ktorý zdieľa Kerastase (@kerastase_official),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona