Neobvyklý tréning: Vojaci v Severnej Kórei používajú fotku juhokórejskej prezidentky ako strelecký terč

NETKY.SK • 14 August 2015, 16:07 • 2 min
Neobvyklý tréning:  Vojaci v Severnej Kórei používajú fotku juhokórejskej prezidentky ako strelecký terč

TOKIO - Severokórejská štátna televízia odvysielala záznam, na ktorom vojaci tamojšej armády používajú pri nácviku streľby ako terč fotografiu juhokórejskej prezidentky Pak Kun-hje.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes agentúra TASS s odvolaním sa na japonskú televíznu stanicu NHK.

 

 

Záznam sa objavil vo vysielaní severokórejskej štátnej televíznej stanice po prvý raz, zo strany KĽDR však už predtým dochádzalo k ostrej kritike juhokórejskej prezidentky. Soul odsúdil tento krok Pchjongjangu s požiadavkou, aby sa to viac neopakovalo.

 

Podobné záležitosti "vyvolávajú etnickú nenávisť", citovala NHK reakciu juhokórejského ministerstva zjednotenia. Japonská televízia v tejto súvislosti pripomenula, že 17. augusta sa začne spoločné vojenské cvičenie Južnej Kórey a USA a existujú obavy, že by KĽDR pri tejto príležitosti mohla podniknúť provokatívny krok.

 

Demokratická Južná Kórea a jej sused Severná Kórea (KĽDR), uzavretá komunistická diktatúra, sú formálne stále vo vojne, hoci konflikt medzi nimi sa skončil začiatkom 50. rokov 20. storočia. Ten však obe strany uzavreli iba prímerím, po ktorom dosiaľ nepodpísali mierovú zmluvu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies