Neobvyklý protest pred Auschwitzom podnikli protivojnoví aktivisti

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 11:25 • 2 min
Neobvyklý protest pred Auschwitzom podnikli protivojnoví aktivisti

VARŠAVA - Poľský prokurátor dnes oznámil, že 11 ľudí, ktorí minulý týždeň zabili ovcu, vyzliekli sa donaha a následne sa pripútali k bráne bývalého nacistického koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau, boli mieroví aktivisti protestujúci proti vojnám na celom svete.

slovakia

left justify in out

Súčasťou bizarného činu pred bývalým vyhladzovacím nacistickým táborom v poľskom Osvienčime z piatka 24. marca bolo aj rozvinutie transparentu so slovom "Láska" pri bráne s neslávne známym nápisom "Arbeit macht frei" (Práca oslobodzuje).

 

Zástupca prokurátora v Osvienčime Mariusz Slomka dnes uviedol, že akciu podnikli štyri ženy a sedem mužov vo veku 20-43 rokov, ktorí sa zorganizovali cez internet. Skupinu 11 aktivistov tvorilo šesť Poliakov, štyria Bielorusi a jeden Nemec.

 

Podľa Slomku boli všetci obvinení zo znesvätenia pamätného miesta, pričom jedna osoba, ktorá zabila ovcu - Bielorus -, čelí aj ďalším obvineniam, poznamenáva agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies