Neobmedzená dovolenka sa osvedčila! Zamestnanci zvládli všetky úlohy, ale aj odpočívali

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 08:21 • 2 min
Neobmedzená dovolenka sa osvedčila! Zamestnanci zvládli všetky úlohy, ale aj odpočívali

BRNO – Ak ste si doposiaľ nevedeli predstaviť, že by ste mali mať neobmedzenú dovolenku, teraz je to možné. Brnenská firma vsadila na vlastných zamestnancov, ktorí si nielen že splnili všetky svoje pracovné povinnosti na 100%, ale užívali si o 30% viac dovolenky, ako ukladá samotný zákon.

slovakia

left justify in out

Neobmedzená dovolenka sa v minulom roku stala skúšobným benefitom pre zamestnancov v brnenskej firme Artin. Takýmto spôsobom nalákali zamestnancov v čase, kedy je nedostatok IT pracovníkov.

 

Princíp neobmedzenej dovolenky sa zakladá na dohode s nadriadeným, ktorá je podmienená tým, že nesmie narušiť plynulý priebeh firmy a zamestnanec nesmie absentovať na rozbiehajúcich sa projektoch.

 

Firma dĺžku dovoleniek ponechala v réžii zamestnancov, tu sa manažment absolútne spolieha na zodpovednosti zamestnancov k ich práci. A vyplatilo sa! „Minulý rok nás presvedčil o tom, že stavať firmu na ľuďoch, spoliehať sa na ich zodpovedný a zdravý úsudok dáva zmysel,“ uviedla pracovníčka z personálneho oddelenia Andrea Najvárková.

 

Niektorí ľudia si vybrali aj 40 dní dovolenky, zostali však aj takí, ktorí si nevyčerpali ani 20 dní. „Najčastejšie si ľudia brali dovolenku viac v lete a na Vianoce. Po iné roky im už však na Vianoce žiadna neostala. Možnosť neobmedzenej dovolenky nakoniec využilo viac ako 60 percent zamestnancov,“ uviedla Andrea Najvárková. Ľudia túto možnosť nezneužívali a nebrali si ju namiesto PN-nky. Podľa Najvárovej majú PN-iek vo všeobecnosti málo a zamestnanci si majú možnosť vybrať tri dni.

 

Firma Artin sa zaoberá vývojom softvéru a 80% práce má na zakázku. Tiež pôsobí aj v zahraničí a predovšetkým na Slovensku, Rakúsku, Kanade a Írsku. Tiež podporuje projekt Roboauto, čo je vývoj samoriadeného auta. Spoločnosť vznikla v roku 1998 a jej tržby plynule rastú. V roku 2016 dosiahli 235 miliónov českých korún.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona