Nenechávajte nečinne ležať peniaze na bežných účtoch

NETKY.SK • 17 Január 2013, 08:08 • 2 min
Nenechávajte nečinne ležať peniaze na bežných účtoch

Nenechávajte nečinne ležať peniaze na bežných účtoch - Radíme Podľa štatistík Národnej banky Slovenska majú Slováci momentálne uložené v bankách 24,6 miliardy eur. Najčastejšie ich majú na vkladových produktoch, ale každé tretie euro je stále uložené na b

slovakia

left justify in out

img

Podľa štatistík Národnej banky Slovenska majú Slováci momentálne uložené v bankách 24,6 miliardy eur. Najčastejšie ich majú na vkladových produktoch, ale každé tretie euro je stále uložené na bežnom účte.
      Znamená to, že vysoké sumy peňazí ľudia stále držia na bežných účtoch. A tu sa klienti veľmi často dopúšťajú chyby a nechávajú peniaze ležať na bežnom účte a často na tieto financie nesiahnu aj niekoľko mesiacov a rokov. Pritom na bežnom účte sú tieto peniaze úročené iba minimálnym úrokom a tak prichádzajú o veľké sumy peňazí.
      Eva Pavlíková z Poštovej banky radí: "Dôvod, prečo ľudia držia peniaze na bežných účtoch, je presný - chcem ich mať po ruke, chcem ich mať dostupné. Na druhej strane úrok na bežnom účte nie je, povedzme si zaujímavý a veľmi atraktívny, a viac môže človek zarobiť na nejakom termínovanom vklade. Tam sú vyššie úroky, dokonca až tridsaťnásobne viac. Samozrejme je podmienkou dať si na termínovaný vklad peniaze minimálne na dva roky alebo na tri. Nedržať peniaze na bežnom účte, ale ak ich chcem mať po ruke, využiť nejaký typ sporiaceho produktu alebo neviazaného vkladu."

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies