Nenápadný Krychowiak bol vo finále dôležitým článkom Sevilly

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 17:13 • 2 min
Nenápadný Krychowiak bol vo finále dôležitým článkom Sevilly

VARŠAVA - Stredopoliar FC Sevilla Grzegorz Krychowiak sa v stredajšom finále futbalovej Európskej ligy proti Dnipru Dnipropetrovsk (3:2) na Národnom štadióne vo Varšave stal prvým Poliakom, ktorý vyhral európsku klubovú súťaž na domácej pôde. Zároveň bol štvrtým poľským futbalistom vo finále európskeho pohára číslo dva.

slovakia

left justify in out

"Bol to neuveriteľný zápas. Tvrdo sme bojovali, ale napokon sme vyhrali trofej. Je to úžasný moment. Som veľmi šťastný. Góly takmer nikdy nedávam a odrazu som skóroval vo Varšave. Gól chutil krásne. Na tento moment nikdy nezabudnem. Keď som sa stal hráčom Sevilly, pomyslel som si, že by bolo skvelé hrať vo finále EL v rodnej krajine. V budúcej sezóne si navyše zahráme v Lige majstrov," povedal 25-ročný Krychowiak, ktorého stredajší výkon ozdobený gólom na 1:1 patril k najdôležitejším činiteľom triumfu Andalúzanov.

 

Krychowiak prišiel do španielskeho tímu v lete 2014 ako náhrada za Chorváta Ivana Rakitiča, ktorý posilnil FC Barcelona. Za jeden rok dokázal, že môže mať minimálne také vysoké ambície ako Rakitič.

 

"Grzegorz vždy myslí na tím," pochválil svojho spoluhráča portugalský brankár Beto, na ktorého nadviazal kouč Sevilly Unai Emery. "Je to veľmi vytrvalý a ambicióny hráč, čo vždy vyžaduje nielen od seba, ale aj od svojich spoluhráčov. Máme ho radi ako človeka. Je veľmi obetavý, hral už dokonca so zraneným členkom aj zlomeným nosom. V hre FC Sevilla má dôležité miesto a náš klub mu umožní, aby sa ďalej rozvíjal," cituje Emeryho slová portál sportowefakty.pl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies