Nemôžeme vešať hlavy, vyzýva útočník Surový

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 08:14 • 2 min
Nemôžeme vešať hlavy, vyzýva útočník Surový

OSTRAVA - od vyslaného redaktora Petra Mráza) - V závere prvej tretiny stredajšieho duelu proti Nórsku na MS v Česku presilovkovým gólom na 1:0 rozjasal slovenský reprezentant Tomáš Surový tribúny ostravskej ČEZ arény.

slovakia

left justify in out

V úvode druhej časti potom pridali Slováci aj druhý presný zásah a zdalo sa, že severský súper je na kolenách. Opak bol však pravdou. „Nóri začali hrať dobre. Po inkasovanom góle na 1:2 sme mali šance im opäť odskočiť a je veľká škoda, že sa nám to nepodarilo. Súper to otočil. V závere sme síce tlačili, ale nevyšla nám snaha o vyrovnanie. Polovica turnaja je za nami a možno nemáme toľko bodov, koľko by sme chceli, ale v hre je ďalších deväť,“ poznamenal po súboji Tomáš Surový, v sezóne 2014/2015 hráč Slovana Bratislava a HC '05 Banská Bystrica.


Vášne fanúšikov na tribúnach vyvolali viaceré verdikty rozhodcov, najviac vylúčenie obrancu Andreja Meszároša do konca duelu. „Píska sa rovnako na obe strany, je to férové. Neubránili sme nejaké oslabenia, čo nie je až taká chyba ako to, že sme po prvom inkasovanom góle nepremenili naše šance. Nemôžeme však vešať hlavy,“ myslí si 33-ročný vicemajster sveta v Helsínk 2012.


Slovákov po „facke“ od Nórov čakajú dva dni voľna, vo štvrtok dokonca bez tréningu. Podľa Surového mužstvu veľmi padnú vhod. „Musíme si trochu odfúknuť po fyzickej stránke, nabudiť sa na posledné tri zápasy a ukradnúť stratené tri body späť,“ poznamenal.


Keďže slovenský tím v prvých štyroch stratil niekoľko bodov v dueloch s papierovo slabšími súpermi, ak chce pomýšľať na postup do štvrťfinále, musí zabrať v súbojoch proti silnejším mužstvám - Fínsku, Rusku či USA. „Nemôžeme to brať tak, že sa niekoho budeme báť. To by sme tu ani nemuseli byť. Ideme hrať proti favoritom a budú to ťažkí súperi, no my musíme predvádzať svoju hru a veriť si,“ vyzýva Tomáš Surový.


V prvých troch zápasoch na turnaji Slováci vždy inkasovali prvý gól, no vedenie súpera sa im drvivým tlakom podarilo zmazať a zvíťaziť. Stredajšie stretnutie proti Nórsku však bolo úplne iné. „ Bolo to presne naopak. V tretej tretine sme to nedotiahli do konca. V ďalších dueloch však musíme pokračovať v dobrých veciach, odstrániť chyby a ísť zasa na plný plyn. Je nutné vstúpiť s pokorou a tvrdou prácou do ďalších troch zápasov,“ myslí si útočník so skúsenosťami zo zámorskej NHL.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies