Nemocnicu v Podunajských Biskupiciach presťahujú do lepších priestorov

NETKY.SK • 11 November 2016, 18:29 • 2 min
Nemocnicu v Podunajských Biskupiciach presťahujú do lepších priestorov

BRATISLAVA - Špecializovaná nemocnica v bratislavských Podunajských Biskupiciach sa má presťahovať do ostatných zariadení spadajúcich pod Univerzitnú nemocnicu Bratislava (UNB). Podľa ministerstva zdravotníctva nejde v žiadnom prípade o jej zrušenie. Na to dnes upozornil poslanec Národnej rady SR Tibor Bastrnák (Most-Híd). Nemocnica má prenajaté priestory opustiť do konca marca budúceho roku.

slovakia

left justify in out

„Všetky kroky, ktoré boli k dnešnému dňu realizované a aktuálne sú realizované, sú vykonávané s jedným cieľom, aby bol pacient liečený v lepších podmienkach a aj to je jeden z hlavných dôvodov, prečo sme pristúpili ku kroku sťahovania častí nemocnice," povedala hovorkyňa UNB Zuzana Eliášová. Zdravotná starostlivosť pre pacientov Kliniky detskej pneumológie a ftizeológie sa má presunúť do detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou.

 

"Oddelenia, ktoré sa nachádzajú v Podunajských Biskupiciach, sú v dlhodobom podnájme, preto okrem medicínskych sú dôvodmi aj majetkovoprávny aspekt, technicko-prevádzkový a ekonomický," vysvetlila Eliášová. Čo sa týka zamestnancov, všetkým kategóriám ponúknu podľa jej slov miesta v rámci ich odbornosti a špecializácie v súlade s požiadavkami a možnosťami jednotlivých pracovísk.

 

"Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR dlhodobo vníma nevyhovujúce priestorové podmienky tejto nemocnice a preto má záujem o presun do iných podstatne vyhovujúcejších priestorov," uviedli z tlačového oddelenia rezortu. Na ministerstve teraz pripravujú plán presťahovania tak, aby sa minimalizoval dosah na pacientov. Má byť hotový do konca mesiaca a následne odkomunikovaný so zainteresovanými.

 

"Primárnou ambíciou MZ SR je, aby sa toto zdravotnícke zariadenie presťahovalo do iných priestorov v rámci UN BA, ktoré budú spĺňať lepšie priestorové podmienky, čo zároveň prispeje k zvýšeniu komfortu pacientov aj k zlepšeniu pracovných podmienok zdravotníckeho personálu," zhrnulo ministerstvo.

 

Podľa Bastrnáka by mal minister Tomáš Drucker (nominant Smer-SD) predstaviť koncepciu riešenia zadlženej UNB, ako aj termín výstavby novej univerzitnej nemocnice. "Chcem, aby sme sa vyhli tomu, že budeme každý rok sťahovať oddelenia či celé kliniky na iné pracoviská, namiesto toho, aby sme mali jasnú a dlhodobo udržateľnú koncepciu poskytovania zdravotnej starostlivosti v Bratislave a jej okolí," skonštatoval.

 

Nemocnica v Podunajských Biskupiciach sa sústredí na geriatrickú starostlivosť, ale zabezpečuje aj rehabilitačnú starostlivosť pre lôžkových aj ambulantných pacientov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies