Nemocnice vo Francúzsku majú problémy s návalom chrípkových pacientov

NETKY.SK • 11 Január 2017, 18:26 • 2 min
Nemocnice vo Francúzsku majú problémy s návalom chrípkových pacientov

PARÍŽ - Výrazné zvýšenie počtu ochorení chrípkového charakteru vo Francúzsku dostalo niektoré nemocnice v krajine na hranice kapacitných možností. Napätú situáciu hlási 142 z celkove 850 verejných nemocničných zariadení, informovala dnes ministerka zdravotníctva Marisol Tourainová.

slovakia

left justify in out

Šéfka rezortu zdravotníctva vyzvala kliniky, aby v prípade potreby odložili chirurgické zákroky, ktoré nie sú urgentné a získali tak lôžka pre pacientov s diagnózou chrípka.

 

Chrípková epidémia sa v tomto roku objavila v krajine skôr ako obvykle, uviedla ministerka. Podľa oficiálnych údajov vyhľadalo so symptómami ochorenia pomoc lekárov v uplynulých štyroch týždňoch viac ako 780.000 ľudí, na jednotkách intenzívnej starostlivosti skončilo s ťažkým priebehom ochorenia celkove 627 pacientov, 52 z nich ochorenie neprežilo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies