Nemocnice očakávajú na urgentoch cez veľkonočné sviatky viac pacientov

NETKY.SK • 14 Apríl 2017, 10:46 • 2 min
Nemocnice očakávajú na urgentoch cez veľkonočné sviatky viac pacientov

BRATISLAVA - Bratislavské nemocnice očakávajú na urgentoch cez veľkonočné sviatky viac pacientov s tráviacimi ťažkosťami. Často prídu i s úrazmi a komplikáciami spôsobenými alkoholom.

slovakia

left justify in out

"Príde viac detí s úrazmi, veľa ale bude záležať od počasia. Počítame aj s častými zažívacími ťažkosťami i akútnymi respiračnými ochoreniami," povedala pre TASR Dana Kamenická, hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava (DFNsP). "Stúpa tiež počet pacientov s problémami po užití alkoholu," doplnila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Stano Maťašovská.

 

Na detskom urgente sa o deti cez sviatky postará počas dňa päť pediatrov a jeden chirurg. "V čase väčšej návštevnosti je pripravený i druhý chirurg," povedala Kamenická. V noci budú slúžiť traja pediatri a jeden chirurg. "Poskytovanie urgentnej zdravotnej starostlivosti zabezpečíme nepretržite a v plnom rozsahu," informovala Stano Maťašovská.

 

Pri tráviacich ťažkostiach lekári odporúčajú nechať dieťa nejaký čas nalačno (dve až tri hodiny), v tomto čase mu treba podávať len čaj alebo vodu. "A postupne možno začať s pridávaním ľahko stráviteľných diétnych jedál až do obnovy bežného režimu," povedala Kamenická. Na pohotovosť treba prísť vtedy, keď má dieťa viac príznakov, ako zvýšená teplota, hnačky či opakované vracanie.

V nemocniciach sú počas sviatkov len akútni pacienti a slúžiaci personál. Pre tých je pripravené sviatočné menu. Pacienti so šetriacou diétou ho budú mať upravené podľa odporúčania ošetrujúceho lekára.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies