Nemocnice dlhujú takmer 111 miliónov na sociálnych odvodoch

NETKY.SK • 29 Október 2014, 11:55 • 2 min
Nemocnice dlhujú takmer 111 miliónov na sociálnych odvodoch

BRATISLAVA - Nemocnice dlhovali Sociálnej poisťovni (SP) ku koncu septembra tohto roka 110,9 mil. eur. Za deväť mesiacov ich dlh narástol o 24,5 mil. eur. Vyplýva to z informácií o vývoji pohľadávok SP, ktorú v stredu vláda vzala na vedomie.

slovakia

left justify in out

Sociálna poisťovňa eviduje k 30. septembru dlhy na poistnom pri 21 zdravotníckych zariadeniach, z čoho šesť je v pôsobnosti ministerstva zdravotníctva (MZ) a 15 je transformovaných.

 

Na celkovom objeme pohľadávok sa sumou 74,4 mil. eur podieľali nemocnice v pôsobnosti MZ, čo predstavuje 67,1 percenta. V porovnaní s mesiacom august sa ich dlhy zvýšili o viac ako 4,2 mil. eur. Pohľadávky narástli voči štyrom zariadeniam, a to Univerzitnej nemocnici Bratislava, Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Bratislava, Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica a Detskej ozdravovni, Kremnické bane. 

 

Transformované zdravotnícke zariadenia dlhovali Sociálnej poisťovni na odvodoch ku koncu septembra cez 36,4 mil. eur, čo predstavuje na celkovom objeme pohľadávok 32,9-percentný podiel. Oproti predchádzajúcemu mesiacu sa ich dlhy zvýšili o 959,4 tis. eur. Podiel na tomto raste má osem nemocníc. Sú nimi Nemocnica s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici, NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach, NsP Dunajská Streda, a.s., NsP Ilava, n. o., NsP Myjava, NsP Nové Mesto nad Váhom, n.o., Liptovská NsP MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš a Mestská nemocnica Prof. MUDr. Rudolfa Korca, DrSc. Zlaté Moravce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies