Nemocnice dlhujú SP takmer 123 miliónov eur

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 11:47 • 2 min
Nemocnice dlhujú SP takmer 123 miliónov eur

BRATISLAVA – Dlhy zdravotníckych zariadení voči Sociálnej poisťovni (SP) sa na konci januára vyšplhali na takmer 123 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Medzimesačne sa tak ich pohľadávky zvýšili o viac ako 2,6 milióna eur. Vyplýva z informácie SP, ktorú dnes vzala na vedomie vláda. Pohľadávky voči zdravotníckym zariadeniam v pôsobnosti štátu dosiahli 84,1 milióna eur, čo predstavuje 68,4 percenta z celkového objemu pohľadávok. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom sa zvýšili o viac ako 2,2 milióna eur. S neuhradenými pohľadávkami sa trápia Univerzitná nemocnica Bratislava, Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Bratislava, Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica a pre druhotnú platobnú neschopnosť aj Národná transfúzna služba SR.

Dlhy transformovaných zdravotníckych zariadení predstavovali viac ako 38,8 milióna eur. Za mesiac sa teda zvýšili o 380.000 eur. Nárast pohľadávok z titulu neplatenia mesačných odvodov bol zaznamenaný pri šiestich zariadeniach, a to Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach, Nemocnici s poliklinikou Dunajská Streda, Nemocnici A. Wintera Piešťany, Nemocnici s poliklinikou Myjava, Sanatóriu Tatranská Kotlina a Nemocnici s poliklinikou Nové Mesto nad Váhom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona