Nemocnice dlhujú SP na odvodoch 124,6 mil. eur

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 13:04 • 2 min
Nemocnice dlhujú SP na odvodoch 124,6 mil. eur

BRATISLAVA - Dlh zdravotníckych zariadení sa zvyšuje aj naďalej. Ku koncu februára tohto roka pohľadávky Sociálnej poisťovne voči nim dosahovali 124,6 mil. eur, čo je oproti januáru o 1, 6 mil. eur viac.

slovakia

left justify in out

V porovnaní so záverom minulého roka nemocniciam stúpol dlh na odvodoch už o 4,3 mil. eur. Vyplýva to zo správy Sociálnej poisťovne určenej pre vládu.

Na celkovom dlhu majú najväčší podiel zdravotnícke zariadenia, ktoré sú v pôsobnosti ministerstva zdravotníctva. Objem pohľadávok voči nim bol na konci februára 84,9 mil. eur, oproti predchádzajúcemu mesiacu narástli o 793,5 tis. eur. Nárast pohľadávok pre neplatenie mesačných odvodov eviduje Sociálna poisťovňa pri Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Bratislava, Fakultnej nemocnici Trnava, Národnej transfúznej službe SR, Bratislava a Univerzitnej nemocnici Bratislava. 

 

Transformované nemocnice dlhovali na odvodoch na konci minulého mesiaca 39,6 mil. eur, čo je v porovnaní s januárom o 836,5 tis. eur viac. Dlh rástol Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach, Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici, Nemocnici s poliklinikou Dunajská Streda, a. s., Nemocnici A. Wintera, n. o. Piešťany, Nemocnici s poliklinikou Nové Mesto nad Váhom, n. o., Mestskej poliklinike Dubnica, m. p. o., Dubnica nad Váhom, Nemocnici s poliklinikou Ilava, n. o., Mestskej nemocnici Prof. MUDr. Rudolfa Korca, DrSc. Zlaté Moravce, Liptovskej nemocnici s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš a Sanatóriu Tatranská Kotlina, n. o.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies