Nemocnice dlhujú Sociálnej poisťovni už viac ako 64 miliónov

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 13:58 • 2 min
Nemocnice dlhujú Sociálnej poisťovni už viac ako 64 miliónov

BRATISLAVA - Zdravotnícke zariadenia dlhovali Sociálnej poisťovni (SP) na neuhradenom poistnom ku koncu mája tohto roka takmer 64,6 mil. eur. V porovnaní s koncom uplynulého roka tak pohľadávky voči nemocniciam narástli takmer o 15,9 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Sociálnej poisťovni na neuhradenom poistnom dlhovalo celkovo 20 zdravotníckych zariadení, z čoho päť bolo v pôsobnosti ministerstva zdravotníctva (MZ) a 15 transformovaných. Vyplýva to z informácie o vývoji pohľadávok Sociálnej poisťovne voči zdravotníckym zariadeniam k 31. máju tohto roka.

Na celkovom dlhu mali najvyšší podiel nemocnice MZ, ktoré ku koncu minulého mesiaca dlhovali takmer 38,4 mil. eur. Oproti predchádzajúcemu mesiacu pohľadávky voči nim narástli o 2,4 mil. eur. Nárast dlhu eviduje Sociálna poisťovňa pri štyroch nemocniciach v pôsobnosti rezortu zdravotníctva. Voči transformovaným zdravotníckym zariadeniam eviduje poisťovňa ku koncu mája pohľadávky vo výške 26,2 mil. eur. Ich dlhy sa tak oproti aprílu zvýšili o 0,6 mil. eur. Pohľadávky SP rástli voči deviatim transformovaným zdravotníckym zariadeniam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies