Nemocnice dlhujú Sociálnej poisťovni takmer 90 miliónov eur

NETKY.SK • 23 Február 2014, 10:52 • 2 min
Nemocnice dlhujú Sociálnej poisťovni takmer 90 miliónov eur

BRATISLAVA - Pohľadávky voči štátnym zdravotníckym zariadeniam dosiahli ku koncu januára tohto roka vyše 58 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Zdravotnícke zariadenia dlhovali ku koncu januára na poistnom Sociálnej poisťovni 89,7 milióna eur. Medzimesačne sa tak ich pohľadávky zvýšili o viac ako 3,3 milióna eur. Vyplýva to z informácie Sociálnej poisťovne pre vládu.

Pohľadávky voči štátnym zdravotníckym zariadeniam dosiahli ku koncu januára tohto roka vyše 58 miliónov eur. Za mesiac tak vzrástli o takmer 2,7 milióna eur. Nárast pohľadávok z titulu neplatenia sa eviduje pri banskobystrickej nemocnici, ako aj tých bratislavských a Národnej transfúznej službe.

Dlhy transformovaných zdravotníckych zariadení predstavovali viac ako 31,6 milióna eur. Za mesiac sa teda zvýšili o 673.000 eur. Nárast pohľadávok z titulu neplatenia mesačných odvodov bol zaznamenaný v siedmich zariadeniach.

Sociálna poisťovňa evidovala celkovo 21 sledovaných zdravotníckych zariadení s pohľadávkou. Z toho je päť štátnych a 16 transformovaných zdravotníckych zariadení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies